Biograf-aften, søndag den 17. november 2013 kl. 15.00

2013-11-17 15:00

Første klubaften – flyttet fra 14. nov til søndag 17. november kl. 15.00 – og til Ringkøbing Bio:
Vores kære medlem Lars Mørch – der er filmoperatør i biografen tilbyder os at komme ind og se den hyleskæge bikerfilm ”Wild Hogs” ("De Vilde Svin") – med bla. John Travolta. 

Vi får billetten til kun 40 kr og du må gerne invitere familien med til en sjov eftermiddag i bio. Vi udsender indbydelse i ugen op til filmen.

Anmeldelse:

Bag rygmærket Wild Hogs gemmer sig fire midaldrende gutter fra forstaden. Hver weekend bestiger Doug, Woody, Bobby og Dudley hver deres kværn for i et par timer at mærke vinden ruske i kindflæsket.

Men det er kun et kort frikvarter. De Vilde Vildsvin er for længst blevet tamsvin på forstadslivets stier. Doug og Bobby er begge familiefædre. Bobby er under tøflen, mens Doug er tandlæge på kolesterol-diæt.

Dudley er noget så ynkeligt som en rynket computernørd, der stadigvæk er bange for pigerne, mens Woody kun udadtil har styr på den som kvartettens machomand med frække sild og fyrige investeringsplaner.

Lun komedie
Men så en dag beslutter De 4 sig for at smage friheden for alvor og køre Harley’erne tværs over USA til Stillehavet. Fra trummerum til vrumvrum. Hvilket er nemmere sagt end gjort, når ungdommens spændstige bagdel er blevet vekslet til et mavebælte og naturen forunderligt nok har tredoblet antallet af tissepauser siden de glade dage.
Takket være en kvartet bestående af William H. Macy (Dudley) og John Travolta (Woody) samt komikerne Tim Allen (Doug) og Martin Lawrence (Bobby) er Wild Hogs blevet en lun komedie for de ikke længere helt unge på 40 og derover.

I udgangspunkt en utraditionel roadmovie, men bortset fra påhittet med de gamle motorcykeldrenge en ellers på alle måder traditionel komedie, hvor alt går som det nu engang skal gå i den slags film.

Godmodige løjer
Det dramatiske klimaks indtræffer således ikke overraskende, da de modne hyggebikere løber ind i den ægte vare. Når man selv befinder sig i ’risikogruppen’ er det ikke svært at hygge sig i et selskab, hvor det føles trygt og genkendeligt at ledkapslerne knirker højere end læderjakkerne.
William H. Macy og Travolta er en fornøjelse og Tim Allen hænger godt på.