Flot avisartikel om Fjord MC

2013-07-02 18:30

Poul Osmundsen (Polo)

34 medlemmer + journalist Poul Osmundsen – kaldet POLO, var tirsdag aften den 2. juli mødt frem til turen, hvor Henrik Olesen ledte flokken – med Polo på bagsædet via små veje til KP Komponenter i Spjald.

Læs Polo's artikel fra Dagbladet Ringkøbing-Skjern's hjemmeside her eller åbn en pdf af artiklen fra den trykte avis her.

 

På K.P. Komponenter stod kommerciel direktør Carsten Mumm og salgschef Stephan Neuert fra virksomheden klar til at byde velkommen. Vi blev budt indenfor, hvor vi fik fortalt historien om KPK, der snart kan fejre 45 år jubilæum. I dag har virksomheden 190 medarbejdere på virksomheden Spjald og ca. 45 i USA – i alt 235, der arbejder på 3 holdsskift. Adm. Direktør er Martin Krogh Pedersen, søn af stifteren Poul Krogh Pedersen. Virksomheden bruger årligt ca. 35.000 tons råvarer – jern og stål, som forarbejdes til alt inden for hydralik (45%), windmølleindustrien ca. 20%  samt offshore. Årligt sælger de ca. 6.000 tons metalspåner – altså 1/6 del, der via de 130 robotter og automatiserede maskiner bearbejder emnerne til højteknologiske metalenheder.

Efter præsentationen af virksomheden, der i 2007 blev solgt til en kapitalfond, der i dag ejer 51% af aktierne og Helle og Martin Krogh Pedersen ejer 30%, blev vi delt op i 2 holder og var på rundtur i produktionen. Imponerende at se de mange robotter arbejde – med få medarbejdere, der overvågede og opmålte de færdige produkter. Præcision er noget af det KPK er kendt på, da de kan lave produkter med meget lille afvigelse i målene – helt ned til 3 my – altså 3/1000 millimeter. Det kræver dygtige medarbejdere – og højteknologiske maskiner, hvilket er det der gør at virksomheden kan konkurrere med udlandet og lavtlønsområder. Efter en afrunding i kantinen med besvarelse af spørgsmål, gik turen retur til Torvet i Ringkøbing, hvor der var fællesfotografering sammen med vægterne på trappen foran Det gamle Amtsrådhus, noget vægterne påstod de aldrig havde prøvet før, at være omringet af 15 læderklædte mandfolk.

Se billeder fra turen her.

 

-----------------------------------------------

Invitationen:

Turen går - via de mindre veje omkring No, Hover m.fl. til Spjald. Her skal vi besøge den højteknologiske virksomhed KP Komponenter.

KP Komponenter A/S blev grundlagt i 1969, hvor de startede med nogle få fabriksnye maskiner i den spæde begyndelse til det nuværende byggeri på Birkevej 2 i Spjald. Ideen var at være underleverandør i maskinbranchen ved hjælp af nye rationelle maskiner, som muliggjorde at tilbyde kunderne en fordel frem for deres egenproduktion.

Som spåntagende underleverandør inden for metalindustrien har KP taget udfordringen fra lavtlønsområderne op og skabt en højautomatiseret bearbejdningsfabrik. KP producerer inden for Hydralik, Energi (vindmøllesektoren), Offshore og Marine samt levnedsmiddel- og procesindustrien.

Globalt har KP har p.t. ca. 230 medarbejdere og producerer i 3 skift. Det totale produktionsareal er på ca. 19.000 m2, hvor der er installeret over 125 højteknologiske CNC centre og CNC drejemaskiner.

Bag på Henrik Olesens kværn sidder denne gang Poul Osmundsen (Polo) fra Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Det bliver spændende at læse, hvad Polo synes om at kramme Henrik i så lang tid... :-)

Hvis du vil læse mere om KP Komponenter, så har Dagbladet bragt en fin artikel,  som du kan læse her .