Lørdagstur til Mors - den 5. september 2020 kl. 09.00.

2020-09-05 09:00


Svend Andersen har tilrettelagt en dagstur til Mors. Turen køres ad forholdsvis snoede veje til Thyborøn over Bovbjerg/Ferring. Vi tager færgen fra Thyborøn til Agger Tange. Færgen koste kr. 70.

Fra Agger tange går det videre over Vestervig til Nees Sund, hvor vi tager færgen til Mors. Næssund færgen koster kr. 50 og hvis man er meget hurtig, kan der købes øl ombord.

På Mors følger vi vestkysten og nordkysten til vi skal have frokost.

Frokost ca. kl. 13 på en lille kro, jeg kender, med udsigt ud over fjorden kun 50-100 m fra strandkanten. Vi forudbestiller frokosten, som består af følgende 3 valgmuligheder:

1.  Stjerneskud, Kogt/stegt fisk på franskbrød; kr. 125,-

2.  Dansk bøf med spejlæg og rødbeder; kr. 80,-

3.  Frikadeller og hjemmelavet kartoffelsalat; kr. 85,-

Herefter langs nordkysten og østkysten af Mors til Nykøbing som er en fin gammel by. Vi kører til havnen, da det ikke er nemt at få alle med i de trange gader i den gamle del af byen.

Vi skal lige ned forbi Højriis slot, inden vi kører over broen til Salling. Her kører vi ad snørklede veje forbi Spøttrup borg, hvor vi gør holdt og der er mulighed for at købe eftermiddagskaffe. Efter det finder vi lidt flere snørklede veje til Vinderup.

Så er dagen sikker ved at være gået og herefter bliver det mere eller mindre direkte hjem.


Praktiske oplysninger:

Turen starter fra rådhusparkeringen kl. 09.
Tilmelding nødvendigt af hensyn til bestilling af frokost til: svend_vfr@hotmail.com eller på tlf. 51906150 senest søndag den 23. august.
I tilfælde af dårlig vejr aflyses turen og i vil få en mail herom fredag den 4. september.

Turleder: Svend Andersen