Tjære ovn, Skarrild tirsdag d. 20. maj 2014

2014-05-20 00:00

26 medlemmer mødte tirsdag aften op til en “Peter Lysdal”-tur - en tur som altid byder på helt nye veje - ja veje, som mange aldrig har betrådt med motorcykeldæk før.

Efter en times kørsel på vej til Skarrild, hvor vi skulle køre den sidste kilometer på støvet grusvej, ankom vi til “Tjæreovnene”. Vi samledes i den store hal - eller nærmere overdækket savværk, hvor Peter Lysdal for 50 år siden fik sit første job - som træstabler. Hans opgave var at hjælpe med at tage træ fra, når de voksne savede de mange stykker. Træet blev solgt som brænde. Da nogle af medlemmerne ville vide, hvad de 2 tjæreovne var for noget, så blev der tavst. Det vidste Peter ikke noget om - de var der ikke, da han arbejde der. Så vi må nok sige, at turens tema “tjæreovnene” ikke helt levede op til sit navn, da ingen vidste, hvordan ovnene virkede. Den historie må vi så have tilgode ;-).

Efter en half times tid ved ovnene, kørte vi videre til Skarrildhus. Her gik vi en tur rundt i haven, og nød duften og synet af de mange flotte rhodedendrummer - eller hvad de hedder - og vandmøllen. Herefter gik turen igen af småveje retur mod Ringkøbing, hvor vi ankom lige efter solnedgang - kl. 21.50.

Se billeder fra turen her.