Tysklandsturen 2017

2017-08-25 07:00

Tysklandsturen 2017

 

Vi mødes ved rådhuset i Ringkøbing kl. 7.45, for at sige godmorgen til hinanden. Jeg er desværre blevet forhindret i at deltage i år, på grund af en familiefest, men alt er tilrettelagt, og Karsten Knudsen tager over med de praktiske ting, og giver jer en kort orientering fredag morgen, inden afgang.

Vi er inddelt i 7 hold, som kører med 5 minutters mellemrum, overhold venligst dette tidsrum, af hensyn til de øvrige trafikanter på vejene, det gælder under hele turen. Hold 7 skal holde længst væk fra indkørsel til parkeringspladsen, derefter hold 6, o.s.v. Turen til hotellet, er langt ind på Tour Start, og hedder Ringkøbing Hotel Seeblick. Første stop på turen, er hos Bager Andersen i Skærbæk, ( adressen er langt ind på turen), her kan man købe brød og kaffe, der er ligeledes borde og stole udenfor. Når vi kommer over grænsen, går turen tæt på kysten, i det smukke marsklandskab, med mange små søer, og rigt fugleliv. Læg mærke til de flotte gårde, hvoraf de fleste har grønne tage.

Frokoststop foregår ved inderhavnen i Husum, ( er ligeledes lagt ind i ruten). Langs inderhavnen er der mange restauranter på nordsiden, hvor der er udendørs servering. Her kan man få alt fra en pølse, til den store fiskeanretning, en specialitet er ”Krabben mit Spiegelei”, det er små Husumer rejer, med spejlæg. Måske er der nogle, som skal have en ”Bauerfrüstück).

Turen går videre østover, ad små veje, gennem det Slesvig – Holstenske landskab, hvor man på et tidspunkt krydser Kielerkanalen, inden turen slutter på Hotel Seeblick, som ligger 5 km nord for Neumünster, i landsbyen Mühlbrook, og ned til en sø. Hotellet har fået en liste med deltagernes navne, så værelserne er klar, når I ankommer, derefter er vejret forhåbentlig til at sidde udenfor, og nye en velfortjent Weisbier, eller Pils. Om aftenen er der som sædvanlig fællesspisning, i hyggelig samvær, et par vittigheder bliver der vel også fortalt.

Lørdag går turen til museet, www.motoren-museum.com med de mange stationære motorer, som alle virker, incl. en jetmotor. Det er 3 brødre, som har samlet og restaureret motorerne, og derfor gerne viser dem frem, og starter nogle af dem. Normalt koster det 20€ pr. person, for at komme ind, men da vi er ca. 50 personer, har jeg forhandlet en pris der hedder 15€, ( betales enkeltvis af hver person).  Jeg har aftalt vi er på museet kl. 11.00. Karsten briefer lørdag morgen  om afgang.  Turen til museet hedder Mühlenbrook til Lütjensee, og er på 77 km, og tager ca. en time, alt efter trafikale forhold.

Der er lavet en tur, fra museet, og tilbage til hotellet, som hedder Lütjensee til Hotel Seeblick. Den går ad mindre veje, tilbage til hotellet, og er på ca. 110 km, her finder I helt sikkert et sted undervejs, hvor I kan få en god frokost.

Lørdag aften er der igen fælles spisning, og hyggelig samvær, der går snakken helt sikkert på det man har oplevet på museet.

Efter morgenkaffen søndag, er den officielle del af turen slut, og hjemturen foregår på egen hånd, da nogle gerne vil hurtig hjem, og andre gerne vil opleve noget undervejs. I finder sikkert alle et sted at få en god frokost undervejs.

 

De 3 ruter som vi skal køre kan nu downloades fra Tourstart.

  1. Ringkøbing Hotel Seeblick
  2. Mühlenbrook til Lütjensee
  3. Lütjensee til Hotel Seeblick

 

Rigtig god tur til Jer alle.

 

Med venlig hilsen

Poul Mansgaard